Lean To House / Warc Studio

first_imgSave this picture!© Aaron Pocock+ 18 Share Photographs:  Aaron Pocock Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Australia Lean To House / Warc Studio Projects ArchDaily Lean To House / Warc StudioSave this projectSaveLean To House / Warc Studio 2016 CopyHouses, Renovation•Oakleigh, Australia CopyAbout this officeWarc StudioOfficeFollowProductsWoodBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationOakleighAustraliaPublished on November 28, 2016Cite: “Lean To House / Warc Studio” 28 Nov 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalSystems / Prefabricated PanelsKalwall®Translucent WalkwaysPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxWoodBruagAcoustic Panels with LEDTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – Palm SpringsMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsDoorsGorter HatchesFloor Door – Fire RatedBricksDEPPEWaterstruck Bricks – 1622/1635ekws DFMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?澳洲侧倾住宅/ Warc工作室是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img Architects: Warc Studio Area Area of this architecture project Year:  Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/800289/lean-to-house-warc-studio Clipboard Manufacturers: Laminated Timber Supplies, Quantum Timber FinishesOther Participants:Structplan, Wilsmore Nelson McDermottArchitect In Charge:Andrew WilsonCity:OakleighCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Aaron PocockRecommended ProductsDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. This project by Warc Studio architects is for low budget alterations and additions to a detached 1960’s house in the Melbourne suburb of Oakleigh, Australia. The site has a gentle slope to the rear and an Eastern aspect. The project brief required the provision of new rear living spaces as well as some internal modifications & rectification work to the existing residence.Save this picture!© Aaron PocockSave this picture!Floor PlanSave this picture!© Aaron PocockThe design program was driven by resource efficiency which was essential to delivering both economic and sustainable objectives. Save this picture!© Aaron PocockThe form of the additions draws reference from the seemingly ubiquitous lean-to mono pitch roof form structures prevalent at the rear of 1950 – 1960’s houses throughout the area. In this instance, two mono pitch roof forms with differing gradients were juxtaposed to form new living areas that span across the rear of the house and open to the garden. The resulting roof form provides a compact building envelope: the surface area of the additions are around 12% less than if a flat roof / flat ceiling solution had been employed with the same built volume. This in turn translates to increased efficiency of the thermal envelope and reduced capital material consumption. Passive solar radiation is managed by strategically placed openings as well as an automated operable roof window at the ceiling apex which enables any hot air to quickly dissipate. A structural system of laminated timber fins simultaneously provides structure, finished surface and sun shading to substantial glazing areas facing the garden as the sun transitions Northward. The laminated timber fins are constructed from arsenic free H3 treated laminated radiate pine – a highly sustainable resource sourced from plantations within 4 hours drive of the site. Other than staining, no additional lining, substrate or embellishment of the fins was required. Minimal steel was required. The roof was lined with white steel sheet lining that minimizes heat gain in summer.Save this picture!© Aaron PocockWithin the existing house, the congested planning was modified to create a defined central passage that services a series of refurbished spaces including a laundry, study, bath room and ensuite bath room. Spatial interconnectivity is facilitated through a plywood “chute” that connects and delineates the original house from the new additions as well as a sliding panel that connects the new living areas to the study.Save this picture!© Aaron PocockThe finished project successfully met tight budget restrictions while exceeding statutory sustainability requirements.Project gallerySee allShow lessBêka and Lemoine’s Documentary Film on BIG’s “8 House” To Be Screened Exclusively on…Architecture News12 Projects Recognized as 2016 NYC Public Design Commission Award WinnersArchitecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/800289/lean-to-house-warc-studio Clipboard Area:  182 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Houseslast_img read more