Yoojeongheon in Jeju Island / studio_GAON

first_imgYoojeongheon in Jeju Island / studio_GAONSave this projectSaveYoojeongheon in Jeju Island / studio_GAON Construction: Translation:Kwangyeon Cho, Hyoseon HurSite Area:145 sqmBuilding Area:69.21 sqmArchitects In Charge:Hyoungnam Lim, Eunjoo RohProject Team:Hanmoe Lee, Minjung Choi, Sangwoo Yi, Seongwon Son, Sungpil Lee, Joowon Moon, Kwangyeon Cho, Hyoseon Hur, Jaebeom KimCity:Jeju-siCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Youngchae ParkRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsDoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesText description provided by the architects. The name of house is Yoojeongheon. Nearing the completion of the construction, the owner gave its name and described the meaning to me as, ‘wind stays, sunshine caresses’.This building is located in an old village on the hill that looks out to the North Port of Jeju Island and is built by an old resident of the village. He is a geologist and a teacher, and of course, he has scientific mind.Save this picture!© Youngchae ParkLike many, I have intolerance towards the term ‘science’. I distanced myself from its field and it seemed to have the same attitude towards me.  So my approach to look at and to interpret things is with sensibility. I, then translate the collective senses onto 2-dimensional representation and finally build it up with spatial narratives onto a physical ground.Save this picture!SketchHowever, this time, the resident-to-be-geologist added more stories onto my pile. While designing the house I heard the history of the earth, a story about the life of a typhoon and the movement of the sun; and most of the stories were about the special location, which the house was later built to look out to:  the Jeju Island.The house sits on a hill that is laid out a step back from the forefront of the beach. I was told, until not very long ago, the sea level was up to the bottom of the hill and underneath the hill itself was the birthplace of the legendary female merchant Mandeok Kim.Save this picture!© Youngchae ParkWhen I first visited the site, an old apartment building was standing with its back turned around and blocking the view out to the sea. Only some fragment of the ocean could barely be seen pass its side. But as we began, an unexpected restorative project of Kim’s birthplace took place and the apartment disappeared during this time. Without being aware of its disappearance, I flew from Seoul to Jeju and got on a taxi to the site. As I arrived, I felt something different was grabbing a hold of me that I had to stop to take a look at the view. However still, I only felt that something about the scenery had changed and did not quite register the change to be the lack of a mass that used to block the view.   Save this picture!© Youngchae ParkSave this picture!SectionSave this picture!© Youngchae ParkOnly except for the time during his college years, the geologist lived in the same neighborhood for over 50 years. Although his old house was long gone, he tended the lot by cleaning up, decorating with pebbles and laying the ground with grass. On the way back from work, he would stop by to sit down next to the lot to read or to gaze at the sunset to think about a new house that would once be built in the location.The lot was not large. It was perhaps about 130 sq meters. Plus, despite its high ground, the view from the location was not very impressive due to the sounding houses barricading all four horizons of the lot.Save this picture!© Youngchae ParkI thought of a house that where the sunlight caresses though and the wind comes in to stay a while. The idea took its form as to vacate the center and to take away the portions of the ground level to provide openings of horizontal access. The design also included a strong outer membrane to make it withhold the powerful salty wind from the ocean and, carried by the same wind, the heavy rainfall that strikes horizontally. Naturally all the processes passed by my ideas and the scientific verification of the owner. The house was built with concrete and the same concrete was used to complete the finishing surface. Here, the focus was not, so to speak, on the ‘exposed concrete’ but on the way to ‘expose the concrete. To apply concrete as a finishing product properly, more effort is put on fabricating the mold to make the surface of the concrete more aesthetically pleasing, which generally raises the overall cost. Contrarily, the surface of concrete used for constructional purpose, in other words, ‘what goes inside’, is left rough because it will eventually be covered with other finishes.Save this picture!© Youngchae ParkFor the finishing the constructional concrete mold was used. The first plan was to cover up the surface later with some other material. But truth to be told, I do prefer the rough texture of the construction finish over the smooth finish. Plus, Jeju is native to the Porous Basalt (Hyun-mu-am) which offers its own rough surface. Perhaps because of this, the decision ended up favoring having the construction finish.Entering the square courtyard, the sky opens up; then follow the porch, Daechuhng (an outer platform) and Sa-rang (a reception room) arrayed towards the ocean. The East and the West are left open for the wind to run through the courtyard. The membrane is embracing the functional spaces such as the furnace room, and the parking lot. The North-west corner of the house yields the best view of the house, which could be seen while climbing up the staircase leading the way from the porch to the next level. Here, I thought, it would be nice to have this staircase to become a place where one could sit down to ponder upon the great view to be found.Save this picture!© Youngchae ParkThe second floor was designed as a living space consisted of two bedrooms, a living room, a kitchen and a toilet. These rooms were distributed into the North and the West sides of the building and were connected by two bridges. The two bridges were made with different widths to allow multiple perspectives while walking in and out through the space.  Lastly, one can climb a ladder to access the rooftop which has one small room and a terrace with a closed top. However consequently to the disappearance of the apartment building and the horizon was made possible to be viewed from the second floor, the rooftop was the designed to be the designated spot to have the best view of the surrounding area. Here, standing on the top of the hill, he looks forward to spend the rest of his life alongside the mothering ocean and his family.Save this picture!© Youngchae ParkProject gallerySee allShow lessTaiyokogyo / Takenaka CorporationSelected ProjectsCrossing Wall House / Mobile Office ArchitectsSelected Projects Share South Korea Houses Yoojeongheon in Jeju Island / studio_GAON Starsis ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/796135/yoojeongheon-in-jeju-island-studio-gaon Clipboard ArchDaily CopyHouses•Jeju-si, South Korea 2016 Projectscenter_img Architects: studio_GAON Area Area of this architecture project Year:  Photographs:  Youngchae Park Photographs “COPY” “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/796135/yoojeongheon-in-jeju-island-studio-gaon Clipboard CopyAbout this officestudio_GAONOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesJeju-siSouth KoreaPublished on September 29, 2016Cite: “Yoojeongheon in Jeju Island / studio_GAON” 29 Sep 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowershansgroheShower MixersEducational3MProjection Screen Whiteboard FilmPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsLinoleum / Vinyl / Epoxy / UrethaneTerrazzo & MarbleTerrazzo in The Gateway ArchSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausConcreteKrytonSmart ConcreteMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in Kansas City University BuildingGlassDip-TechDigital Ceramic Curved Glass PrintingMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Double Lock Standing SeamChairs / StoolsFreifrauBarstool – OnaSealants / ProtectorsWoodenha IndustriesFireproofing System for Wood Cladding – BIME®More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  139 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Youngchae Park+ 34 Sharelast_img read more

Orissa High Court, Subordinate Courts To Remain Closed For Summer Vacations From May 3 To June 5

first_imgNews UpdatesOrissa High Court, Subordinate Courts To Remain Closed For Summer Vacations From May 3 To June 5 Sparsh Upadhyay30 April 2021 7:31 AMShare This – xOrissa High CourtIn view of the unusual and alarming surge in the Covid-19 pandemic, the ensuing Summer Vacation of the Orissa High Court commencing from 24th May 2021 has been advanced to 03rd May 2021 and will continue till 05th June 2021.Similarly, the ensuing Summer vacation of the Subordinate Courts commencing from 22nd May 2021 had been advanced to 03rd May 2021 and it will continue till 05th June 2021.The High court and the Subordinate Courts would reopen on 07th June.Importantly, during the Vacation, the High Court and the Subordinate Court will function only in the virtual mode.In related news, the Principal Seat of the Madras High Court and its Bench at Madurai shall remain closed for Summer Vacation starting from May 1, 2021 till May 31, 2021.Also, the Madhya Pradesh High Court as well as the Subordinate Courts of the State will remain closed for Summer Vacations from 10th May to 04th June 2021.A notification issued in this regard, states that it was decided to prepone summer vacation [earlier scheduled for 17th May to 11th June] to 10th May to 04th June 2021.The Telangana High Court will remain closed for Summer Vacations for this year from 3rd May to 31st May 2021. However, the notification issued in this regard, states that vacation benches shall be sitting for the specified period for hearing matters as mentioned in the schedule.The National Company Law Appellate Tribunal has modified it’s calendar for summer vacation of this year in light of the recent surge in Covid 19 cases throughout the Country. The Competent Authority of the NCLAT has resolved to prepone the summer vacations from 26th April to 20th May from the earlier notified schedule of 7th to 30th June.The National Green Tribunal has modified it’s calendar for summar vacation of this year in light of the recent surge in Covid 19 cases throughout the Country. The Competent Authority of the NGT has resolved to prepone the summer vacations from 19th April to 18th May from the earlier notified schedule of 1st to 30th June.Click here To Download NotificationRead NotificationTagsOrissa High Court Summer Vacation Subordinate Courts of Orissa Next Storylast_img read more