Yoojeongheon in Jeju Island / studio_GAON

first_imgYoojeongheon in Jeju Island / studio_GAONSave this projectSaveYoojeongheon in Jeju Island / studio_GAON Construction: Translation:Kwangyeon Cho, Hyoseon HurSite Area:145 sqmBuilding Area:69.21 sqmArchitects In Charge:Hyoungnam Lim, Eunjoo RohProject Team:Hanmoe Lee, Minjung Choi, Sangwoo Yi, Seongwon Son, Sungpil Lee, Joowon Moon, Kwangyeon Cho, Hyoseon Hur, Jaebeom KimCity:Jeju-siCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Youngchae ParkRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsDoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesText description provided by the architects. The name of house is Yoojeongheon. Nearing the completion of the construction, the owner gave its name and described the meaning to me as, ‘wind stays, sunshine caresses’.This building is located in an old village on the hill that looks out to the North Port of Jeju Island and is built by an old resident of the village. He is a geologist and a teacher, and of course, he has scientific mind.Save this picture!© Youngchae ParkLike many, I have intolerance towards the term ‘science’. I distanced myself from its field and it seemed to have the same attitude towards me.  So my approach to look at and to interpret things is with sensibility. I, then translate the collective senses onto 2-dimensional representation and finally build it up with spatial narratives onto a physical ground.Save this picture!SketchHowever, this time, the resident-to-be-geologist added more stories onto my pile. While designing the house I heard the history of the earth, a story about the life of a typhoon and the movement of the sun; and most of the stories were about the special location, which the house was later built to look out to:  the Jeju Island.The house sits on a hill that is laid out a step back from the forefront of the beach. I was told, until not very long ago, the sea level was up to the bottom of the hill and underneath the hill itself was the birthplace of the legendary female merchant Mandeok Kim.Save this picture!© Youngchae ParkWhen I first visited the site, an old apartment building was standing with its back turned around and blocking the view out to the sea. Only some fragment of the ocean could barely be seen pass its side. But as we began, an unexpected restorative project of Kim’s birthplace took place and the apartment disappeared during this time. Without being aware of its disappearance, I flew from Seoul to Jeju and got on a taxi to the site. As I arrived, I felt something different was grabbing a hold of me that I had to stop to take a look at the view. However still, I only felt that something about the scenery had changed and did not quite register the change to be the lack of a mass that used to block the view.   Save this picture!© Youngchae ParkSave this picture!SectionSave this picture!© Youngchae ParkOnly except for the time during his college years, the geologist lived in the same neighborhood for over 50 years. Although his old house was long gone, he tended the lot by cleaning up, decorating with pebbles and laying the ground with grass. On the way back from work, he would stop by to sit down next to the lot to read or to gaze at the sunset to think about a new house that would once be built in the location.The lot was not large. It was perhaps about 130 sq meters. Plus, despite its high ground, the view from the location was not very impressive due to the sounding houses barricading all four horizons of the lot.Save this picture!© Youngchae ParkI thought of a house that where the sunlight caresses though and the wind comes in to stay a while. The idea took its form as to vacate the center and to take away the portions of the ground level to provide openings of horizontal access. The design also included a strong outer membrane to make it withhold the powerful salty wind from the ocean and, carried by the same wind, the heavy rainfall that strikes horizontally. Naturally all the processes passed by my ideas and the scientific verification of the owner. The house was built with concrete and the same concrete was used to complete the finishing surface. Here, the focus was not, so to speak, on the ‘exposed concrete’ but on the way to ‘expose the concrete. To apply concrete as a finishing product properly, more effort is put on fabricating the mold to make the surface of the concrete more aesthetically pleasing, which generally raises the overall cost. Contrarily, the surface of concrete used for constructional purpose, in other words, ‘what goes inside’, is left rough because it will eventually be covered with other finishes.Save this picture!© Youngchae ParkFor the finishing the constructional concrete mold was used. The first plan was to cover up the surface later with some other material. But truth to be told, I do prefer the rough texture of the construction finish over the smooth finish. Plus, Jeju is native to the Porous Basalt (Hyun-mu-am) which offers its own rough surface. Perhaps because of this, the decision ended up favoring having the construction finish.Entering the square courtyard, the sky opens up; then follow the porch, Daechuhng (an outer platform) and Sa-rang (a reception room) arrayed towards the ocean. The East and the West are left open for the wind to run through the courtyard. The membrane is embracing the functional spaces such as the furnace room, and the parking lot. The North-west corner of the house yields the best view of the house, which could be seen while climbing up the staircase leading the way from the porch to the next level. Here, I thought, it would be nice to have this staircase to become a place where one could sit down to ponder upon the great view to be found.Save this picture!© Youngchae ParkThe second floor was designed as a living space consisted of two bedrooms, a living room, a kitchen and a toilet. These rooms were distributed into the North and the West sides of the building and were connected by two bridges. The two bridges were made with different widths to allow multiple perspectives while walking in and out through the space.  Lastly, one can climb a ladder to access the rooftop which has one small room and a terrace with a closed top. However consequently to the disappearance of the apartment building and the horizon was made possible to be viewed from the second floor, the rooftop was the designed to be the designated spot to have the best view of the surrounding area. Here, standing on the top of the hill, he looks forward to spend the rest of his life alongside the mothering ocean and his family.Save this picture!© Youngchae ParkProject gallerySee allShow lessTaiyokogyo / Takenaka CorporationSelected ProjectsCrossing Wall House / Mobile Office ArchitectsSelected Projects Share South Korea Houses Yoojeongheon in Jeju Island / studio_GAON Starsis ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/796135/yoojeongheon-in-jeju-island-studio-gaon Clipboard ArchDaily CopyHouses•Jeju-si, South Korea 2016 Projectscenter_img Architects: studio_GAON Area Area of this architecture project Year:  Photographs:  Youngchae Park Photographs “COPY” “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/796135/yoojeongheon-in-jeju-island-studio-gaon Clipboard CopyAbout this officestudio_GAONOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesJeju-siSouth KoreaPublished on September 29, 2016Cite: “Yoojeongheon in Jeju Island / studio_GAON” 29 Sep 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowershansgroheShower MixersEducational3MProjection Screen Whiteboard FilmPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsLinoleum / Vinyl / Epoxy / UrethaneTerrazzo & MarbleTerrazzo in The Gateway ArchSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausConcreteKrytonSmart ConcreteMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in Kansas City University BuildingGlassDip-TechDigital Ceramic Curved Glass PrintingMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Double Lock Standing SeamChairs / StoolsFreifrauBarstool – OnaSealants / ProtectorsWoodenha IndustriesFireproofing System for Wood Cladding – BIME®More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  139 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Youngchae Park+ 34 Sharelast_img read more

Unfair trial and illegal imprisonment

first_img March 10, 2004 – Updated on January 20, 2016 Unfair trial and illegal imprisonment IranMiddle East – North Africa Organisation Follow the news on Iran RSF_en News Reporters Without Borders has condemned a one-year jail sentence against journalist Mohsen Sazgara as unfair and contrary to international legal norms. It also spoke out against the arbitrary imprisonment of three journalists since nine months. Reporters Without Borders has condemned a one-year jail sentence against journalist Mohsen Sazgara as unfair and contrary to international legal norms. It also spoke out against the arbitrary imprisonment of three journalists since nine months.Sazgara learned from his lawyer on 8 March that his appeal trial had been heard while he was abroad seeking urgent medical attention, the international press freedom organisation said.”Yet again this is a completely illegal procedure,” Sazgara told Reporters Without Borders. “The Iranian authorities gave me permission to leave the country and waited until I was no longer in Iran to announce this so-called verdict in a trial held in the absence of both the lawyer and the person being sentenced.” “I intend to return to Iran as soon as possible to respond to this farce,” he added.Sazgara was imprisoned on 15 June and then released on bail of six billion rials (about 580,000 euros) on 6 October 2003. A week before his release he had been charged with “undermining national security”, “insulting the Guide of the Islamic Revolution” and “making propaganda against the state” and sentenced to one year in prison. During his 110 days of imprisonment he twice went on hunger strike for 56 and then 23 days to protest against government repression.He was one of the founders of the reformist press in Iran and was publisher of the dailies Jameh, Neshat and Tous, now banned and the creator of the site: www.alliran.net (shut down after his arrest). A courageous political analyst, he wrote, “the past five years have shown that the country’s religious rulers are neither reformable nor effective”. He also called the Guide of the Islamic Revolution, Ayatollah Khamenei “dictatorial”, which earned him several stays in Iranian prisons.On the eve of Sazgara’s arrest, on 14 June 2003, three other journalists – Taghi Rahmani, of the weekly Omid-e-Zangan, Reza Alijani, editor in chief of the monthly Iran-e-Farda and winner of the Reporters Without Borders – Fondation de France 2001 press freedom award, and Hoda Saber, a manager of Iran-e-Farda were jailed for “holding secret meetings with students”. Held for months in solitary confinement, deprived of visits from their lawyers and families, they passed the legal deadline for temporary detention on 6 December 2003.Narges Mohammadi, the wife of Taghi Rahmani, has spoken about her distress at the situation that violates the most basic principles of law. “They are in prison illegally, without charge, without sentence and without trial,” she told Reporters Without Borders. “When we try to get information about their cases, we get no reply and their lawyers do not even have access to their files.”The organisation also condemns ongoing harassment of the press, with the banning of the weekly Qalam-e Moalem accused of carrying news about a major teachers’ strike, and of the weekly Vaght for “offending against good morals”. The managing editor Shahram Mohammad Nia, was given a six-month suspended sentence.With 11 journalists behind bars, Iran is the Middle East’s biggest prison for journalists IranMiddle East – North Africa News After Hengameh Shahidi’s pardon, RSF asks Supreme Leader to free all imprisoned journalists Call for Iranian New Year pardons for Iran’s 21 imprisoned journalists Iran: Press freedom violations recounted in real time January 2020 News Receive email alerts News March 18, 2021 Find out more to go further Help by sharing this information June 9, 2021 Find out more February 25, 2021 Find out morelast_img read more